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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  20/10/2015
Data da última atualização:  02/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CASTRO, J. C.; SILVA, E. S.; MONTEIRO NETO, J. L. L.; CARMO, I. L. G. da S.; NASCIMENTO, F. R. do; MEDEIROS, R. D. de.
Afiliação:  ROBERTO DANTAS DE MEDEIROS, CPAF-RR.
Título:  Doses de potássio na cultura do milho em sucessão ao cultivo de melancia no Cerrado de Roraima.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Citrullus lanatus L; Zea mays L.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131394/1/626.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR14843 - 1UPCAA - PPS2015.050S2015.050
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/02/2011
Data da última atualização:  09/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; BOTTCHER, A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P.
Afiliação:  CLARA GEROMEL, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; LÚCIA PIRES FERREIRA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; A. BOTTCHER, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; D. POT, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; T. LEROY, CENTRO DE COOPERAÇÃO INTERNACIONAL EM PESQUISA AGRONÔMICA PARA O DESENVOLVIMENTO; LUIZ GONZAGA ESTEVES VIEIRA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; PAULO MAZZAFERA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; PIERRE MARRACCINI, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ.
Título:  Sucrose metabolism during fruit development in coffea racemosa.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Annals of Applied Biology, v. 152, n. 2, p.179-187, 2008.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sucrose is one of the compounds in the raw coffee bean that has been identified as an important precursor of coffee flavour and aroma. In order to increase our knowledge of sucrose metabolism in coffee species, sucrose and reducing sugar content were investigated in the fast fruit-ripening coffee species Coffea racemosa. Fruits were harvested regularly from anthesis, until the point of complete fruit maturation and tissue development, followed by measurement of fruit tissue weight. Pericarp was the most abundant tissue, and always represented around 70?80% of fruit fresh weight. The perisperm present in young fruits was rapidly replaced by the endosperm at around 40 days after flowering (DAF). In the latter tissue, total and reducing sugars decreased during development. However, sucrose content was maintained at a relatively high level throughout fruit development, with a peak at 40 DAF that coincided with the highest level of sucrose synthase (SUS) activity detected in this tissue. For all endosperm developmental stages analysed, very low invertase activity was observed, suggesting a limited role for this enzyme in sucrose metabolism. Northern blot experiments using SUS1 and SUS2 cDNA sequences from Coffea arabica as probes were carried out to study the expression of SUS-encoding genes. The SUS1 transcripts of C. racemosa overlapped with the peak of SUS activity in the endosperm, whereas SUS2 transcripts accumulated mainly during the latest stages of endosperm development. ... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Coffea racemosa; Sucrose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29379/1/Sucrose-metabolism-during.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC144 - 1UPCAP - DD
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